sobota 23. května 2020

Posedlost 3 - Stockholmský syndrom

Minulost nás nesmí spoutávat, ale poučit. Budoucnosti se nesmíme obávat, ale naopak o ni usilovat. A přítomnost? Teď už věděl. Přítomnost je tu proto, aby se žila. 

V obvyklý čas seděl Severus připravený na posteli a netrpělivě očekával příchod svého pána. Byl rozhodnutý. Jak uslyšel vzdálenou ozvěnu přibližujících se kroků, rozléhající se po sklepení, zvedl se a přešel ke zdi. Když jeho pán vešel do kobky, už ve dveřích ho přivítal tajemný, neproniknutelný Severusův pohled.

Black se na zlomek vteřiny zarazil nečekanou Snapeovou reakcí, ale rychle nabyl zpátky sebedůvěru a provedl obvyklé úkony. Tác s jídlem, voda, čisté oblečení, uzamčení dveří. Shodil hábit, přiblížil se ke Snapeovi a řekl své obligátní.

"Svlékni se."

Severus si začal dlouhými štíhlými prsty rozepínat košili a hrál si s knoflíčky. Vykasal ji z kalhot a nechal ji po ramenou sklouznout na kamennou podlahu. Položil dlaně na prsa a pomalu po nich sklouzl na břicho a ke kalhotám. Dával si načas. Rozepnul pásek, vytáhl ho a odhodil elegantním obloukem do kouta. Sáhl na poklopec a rozepnul ho. Pak najednou přerušil své představení. Nespustil zrak z Blacka.

Ten byl lehce vyveden z míry, ale snažil se nedat to nijak na sobě znát. Pro jistotu svíral v ruce hůlku. "Pokračuj," řekl trochu ochraptěle.

Snape rychle shodil boty a ponožky. Bylo mu chladno, ale ani se nezachvěl. Stáhl si kalhoty, překročil je a odkopl na druhý konec cely. Zahákl palce za okraje černého spodního prádla. Přestal. Temný zrak upíral do Siriusových modrých panenek.

Black očividně znejistěl a pevněji sevřel hůlku. Pak mu to došlo. Ty to chceš, ty mizero! Zhluboka se nadechl v očekávání.

Severus se pousmál, pak se předklonil a stáhl palce až ke kotníkům. Poslední kousek oblečení odlétl ke dveřím.

Sirius hlasitě polkl.

Severus se rozkročil a provokativně opřel ruce v bok. Čekal na další rozkazy svého pána.

Black na něj vyjeveně civěl, než si zahanbeně uvědomil, že vypadá jako puberťák, zírající na obrázek v pornočasopise.

Snapeovy koutky rtů se lehce nadzvedly v náznaku povýšeného úsměvu.

"Přistup blíž ke zdi, rozpaž ruce a otoč se," řekl Black s rozpaky.

Severus přistoupil až ke zdi a roztáhl své ruce. Ale neotočil se. Svým černočerným pohledem neustále pohlcoval Siriusovy oči.

Black opět znejistěl. Zase vzpoura? Nebo si s ním Snape jenom hraje? Budiž. Jedno přesné švihnutí hůlkou a kovová pouta se zacvakla na Snapeových zápěstích a kotnících. Pomalu se přibližoval ke Snapeovi, jeho žádostivé oči hladově shlížely po jeho vysokém, štíhlém těle, s malými tmavými bradavkami, hustými černými chloupky ve slabinách, částečně skrývajícími penis, nyní klidný a povadlý. To se dalo čekat, je tady větší zima, než v bradavickém sklepení. 

Black si ho s nestydatým zalíbením prohlížel, poprvé byl Severus k němu otočen tváří. Byl v obrovském pokušení vrhnout se na něj, ale se sebezapřením se ovládl. Odložil hůlku a s rozvahou přistoupil k němu. Zahleděl se mu do jeho hlubokých obsidiánových očí, objal dlaněmi bledý obličej a jazykem mu olízl jeho pootevřené rty. Přitiskl svá ústa k jeho rtům a vědom si nebezpečí vsunul mu mezi zuby svůj jazyk. 

Takhle to ještě nedělali. Očekával vzpouzení, vzpurnost a vzdor, ale překvapilo ho, když mu do jeho úst vklouzl Snapeův jazyk a začal se laskat s tím jeho.

Black mu lehce šokovaně pohlédl do temných očí, to opravdu nečekal, nemohl ale popřít, že ho to nepotěšilo. Odhrnul mu havraní vlasy z obličeje a s naléhavou vášní prohloubil jejich první polibek. Ruce mu bloudily po Severusově hladké kůži a srdce mu zaplesalo, že se nebrání a oddává se jeho laskání, se zavřenýma očima a pootevřenými rty, ze kterých se mu draly tiché vzdechy. 

Jemu se to líbí!

Na chvilku od něj odstoupil, rychle shodil ze sebe oblečení a přitiskl své nahé tělo na Snapeovo. Okamžitě na svém těle ucítil, jak Snape tvrdne. V cele se oteplilo.

"Změnil jsi názor?" zeptal se s úsměvem.

"Ne. Jen se chci… vyhnout trestu," odpověděl ochraptělým hlasem Severus a snažil se, aby to znělo přesvědčivě.

Black ale poznal, že jeho touha je nepředstíraná a že ho tato milostná předehra vzrušuje. "A proto se ti postavil?" ušklíbl se pobaveně. Netušil, proč tak najednou po tolika týdnech marného snažení, ale nemínil se tím teď zabývat, když měl na práci příjemnější činnost.

"Dnes tě ztrestám jinak," pousmál se tajemně. Otřel se se svou erekcí o tu jeho a Snape tiše zasténal. "Proč ses tomu tak dlouho bránil, Severusi? Proč jsi mě nechal dělat ti ty hrozné věci?" zaseptal Sirius. Sklonil tvář k jeho hrudi a jazyk mu obtáčel kolem tmavých bradavek. Ústy sjel níž na ploché břicho a jazykem vklouzl do mělkého pupíku. Nechtěl vynechat ani jediný kousíček jeho těla nepolíbený. Klesl na kolena a sevřel v ruce Snapeův štíhlý penis. Olízl jemnou špičku a ucítil, jak se mu v dlani prudce vzepřel. Merline, jak dlouho čekal na tuhle chvíli. Uzavřel nad ním svá ústa a začal ho dráždit rty, jazykem i zuby.

Severus, visící v poutech, hlasitě sténal, tělo se mu viditelně chvělo, nebylo to ale zimou. Vězeň a pán. Nesourodá dvojice. Vězeň sténá blahem, pán před ním klečí na kolenou.

"Och, Siriusi… " úpěl Severus jeho křestní jméno. "Chci to… dělej mi to, prosím."

Sirius se ovládl a nechal penis vyklouznout z úst. "Chceš to... nebo chceš ... řekni, Severusi," dráždil ho s leskem v očích.

"Nepřestávej, sakra!" žadonil Snape. Nechtěl si připustit, že ho má Sirius zcela ve své moci. Do hajzlu s Blackem! "Promerlina, Siriusi... ano, chci tě... chci tebe..." zasténal.

Neskrývanou žádostivostí po Snapeově těle zachroptěl i hlas jeho pána. "Popros."

"Vem si mně, Siriusi… hned… prosím," vzdechl toužebně Severus.

"Tomu opravdu nelze nevyhovět," vítězně se usmál Black, ale sám už měl opravdu co dělat s ovládáním své touhy a i kdyby Snape nepoprosil, stejně by se ho zmocnil, teď hned. Zvedl hůlku a švihnutím osvobodil Snapeovy ruce a nohy z pout.

Svalili se na postel. Dva nepřátelé na život a na smrt. Dva nejnepravděpodobnější milenci. Dvě nahá těla, splynutá v jedno. Sirius zalehl Severuse a jeho ruce mu za hlavou nelítostně přimáčkl do tvrdé matrace. Severus se pokusil uvolnit ruce, Blackův stisk byl ale pevný. 

"Ještě chvíli počkej, Severusi. Chci se ti při tom dívat do tváře." Pohleděl mu zblízka do očí, chtěl vidět ten chtíč v jeho očích.

Jejich rty se vášnivě spojily v divošském, ohnivém polibku. Pohyby pánví si třeli své erekce o sebe a sténali si vzájemně rozkoší do úst. Ruce, nohy i prsty se jim nespoutaně proplétaly po každičkém kousku těla toho druhého. To klubko kroutících se končetin připomínalo svíjející se hady na hlavě medúzy. Nahá zpocená těla se klouzala o sebe ve vzájemném objetí a jejich vzrušení bylo už téměř k nevydržení.

"Vem si mě… chci tě cítit v sobě… hluboko…" Severus vzrušením už málem přicházel o rozum.

Black se spokojeně pousmál a jediným pohybem silné paže otočil Snapea na břicho, přivolal si z hábitu lahvičku lubrikantu a roztáhl mu půlky. Při pohledu, který se mu naskytl, se hlasitě nadechl touhou. Nedokázal odolat tomu, aby jazykem nepolaskal otvor.

Severus v prvním momentě překvapeně zvedl hlavu a přes rameno se trochu stydlivě podíval na Blacka. Nemohl ale popřít, že to bylo příjemné, tvář zabořil zpátky do matrace a užíval si ten nezvyklý pocit. 

Black si nabral na prsty gel a vsunul opatrně jeden prst do otvoru a jemně s ním uvnitř pohyboval. Severus prožíval dosud nepoznané. Bylo to něco zcela jiného, než když ho Black znásilňoval.

Siriusovy prsty se zkušeně pohybovaly uvnitř a narážely na jeho citlivé místo. Při jeho doteku se Severusovi dělaly mžitky před očima nikdy nepoznanou rozkoší. Přerývaně dýchal a černé řasy se mu zachvívaly. Merline, proč se takovému nádhernému prožitku doteď tak úporně bránil? V dalším okamžiku už nedokázal myslet vůbec na nic, jen sténal a vzdychal a svíjel se pod Siriusovýma rukama.

"Dej mi ho tam, prosím," zašeptal toužebně. Ještě před týdnem by za tohle zabíjel, teď o to škemral jako malé dítě o bonbón.

Sirius vytáhl prsty. Jeho penis vnikl lehce a bezbolestně. Z obou úst najednou vyrazily hluboké výdechy nádherné slasti a spojily se v jeden. Sirius si lehl na Severusova záda, podepřen na rukou a začal se pomalu v něm pohybovat. Ústy mu zlíbal zátylek a záda mezi lopatkami. 

"Můj bože, Severusi... šílím z tebe," šeptal mu zastřeně do ucha to, co mu ještě nikdy neprozradil. 

Pohyboval v pravidelném rytmu pánví a vzrušeně poslouchal Severusovy slastné vzdechy. Zrychlil pohyb a blížil se k hranici, od které už není cesty zpátky. Pořád spojen se Severusovým tělem ho silnou paží objal kolem pasu, klekl si na kolena a nadzvedl ho na všechny čtyři. Pevně sevřel jeho útlé boky a s rychlou kadencí přirážel do jeho těla v předzvěsti vyvrcholení. Jejich vzrušené vzdechy se odrážely od stěn kobky a vracely se ozvěnou zpátky. Dřevěná postel pod jejich těly těžce sténala a hrozilo, že nevydrží ten nápor.

Sirius sevřel houpající se Severusův penis a přiváděl ho k vyvrcholení. Záleželo mu na tom, aby Severus dosáhl vrcholu dřív, než on, aby svůj první společný orgasmus velkolepě prožil.

Severusovi se viditelně třásly stehna a ruce, kterými se podepíral. Nedokázal už dál ovládat své vzrušení. Celé tělo se mu napnulo v křeči a poprvé v této studené cele ejakuloval v grandiózním finále do Siriusovy dlaně.

Blackovi, stimulovanému Severusovým spontánním projevem stačil už jen krůček. Zavalila ho vlna orgasmu a nespoutaně vykřikl Severusovo jméno ve výbuchu vyvrcholení.

Obě zpocená těla se svalila vedle sebe na úzké posteli, těžce popadaje dech. Sirius otřel dlaň do matrace, sevřel v náruči Severusovo tělo a svou mokrou hruď přitiskl na jeho zpocená záda. Ani jeden z nich neřekl nic, jen jejich zrychlené dechy se srážely ve vzduchu, hustě nabitém sexem. 

Oba dva extrémně utahané a extrémně ukojené po několika krátkých minutách přemohl blahodárný spánek. Usnuli zaklíněni do sebe jako dětská skládačka.

_______


Mnohem později vzbudilo Siriuse brnění ruky pod Severusovým tělem. Ve snaze opatrně ji vymanit ho probudil. Žár z divokého sexu vyprchal z těl a olízl je chlad. Sirius zakryl Severusovo nahé tělo dekou. Snape se na něj podíval a pomalu si uvědomoval, co se tady stalo.

"Blacku…" řekl rozespalým hlasem,"… ani v té nejhorší noční můře se mi nikdy nezdálo, že bych někdy skončil v posteli s tvým ptákem v mém zadku," ušklíbl se téměř zděšeně.

Blackovo tělo se zatřáslo přidušeným smíchem. "Snape…" uculoval se, "… v mých nočních můrách se mi zase o mém péru ve tvém zadku zdálo pořád."

Tentokrát se bránice zachvěla Severusovi. "Ty perverzní bastarde," řekl na půl úst.

Black se přitiskl k jeho zádům, objal ho kolem pasu a zabořil ústa do jeho vlasů. "Ale přísahám na svoji smrt, že mě nikdy v životě nenapadlo, že ti někdy budu líbat zadek. A dokonce rád," zachechtal se.

Severus se hlasitě rozesmál. Sirius ho ještě nikdy neviděl ani pousmát se. Vidět ho takhle se smát byla vzácná a výjimečná chvíle. Byl spokojen, jeho mise uspěla. Povedlo se mu hned několik věcí. Rozpustit ledy nepřátelství, zkrotit tu jeho nabubřelost a hluboko zpod ocelového krunýře toho studeného zmijozelského profesora vydolovat na povrch skrývané emoce a lidskost. Kupodivu vždycky tušil, že tam dřímají.

"Mel by ses častěji smát, Severusi, úsměv ti sluší." Odhrnul mu záplavu černých vlasů na zátylku a na odhalenou šíji mu lehce přitiskl své rty.

"Blacku, nemysli si, že to, co se mezi námi stalo, z nás dělá najednou přátele," odfrkl si Snape, svůj krk ale z dosahu jeho měkkých úst neodtáhl.

Black si toho povšiml. "Souhlasím, přátele to z nás nedělá." Obtočil zezadu své paže kolem jeho pasu a přitáhl si ho k sobě blíž. Severus se opět nijak nebránil. "Ale nepřátele už taky ne," zašeptal mu do ucha.

Oba tiše leželi, utápějící se ve svých myšlenkách o nově vzniklé situaci a ani jeden se neměl k tomu odtáhnout se z těsné blízkosti toho druhého. Ani jeden z nich neměl zájem rozbít to křehké příměří mezi nimi.

"Blacku…" přerušil po chvíli Severus jejich myšlenky.

"Hmm…"

"Nebyl jsem tvůj první, že ne," řekl jakoby mimochodem.

Black chvíli přemýšlel, jestli je otázka natolik důležitá, aby na ni odpověděl. Chvíli rozebíral Severusovy pohnutky, které ho vedly k položení této otázky. 

"Ne," řekl nakonec popravdě. "Doufám, že to nebude mít psychický dopad na tvé ego," uculil se.

"Blacku, ušetři mě laskavě své psychoanalýzy. Nejsem objekt ke zkoumání," zavrčel Severus. Po chvilce se zase ozval, tak tiše, že nebýt tak blízko u sebe, Black by jeho slova neuslyšel. "Kdo? Potter? Nebo ten vlkodlak?"

Siriusovy rty se zvlnily. Nechal otázku viset ve vzduchu a přiblížil svá ústa těsně k jeho uchu. "Proč mě vlastně nenávidíš, Severusi?" zašeptal.

Severus se vymanil z jeho náruče, otočil se k němu a podepřel si hlavu do dlaně. Svýma temnýma očima se zamyšleně zahleděl do toho drzého pohledu. "Kdysi jsi mě zmlátil."

"Kristepane, Snape, to bylo před dvaceti lety!" žasl Black.

"Mám sloní paměť," řekl Severus.

Sirius mu prstem přejel po spodním rtu. "Zapomeň na staré křivdy, prosím. Už nejsme děti."

Severus mu nečekaně políbil bříško prstu. Black položil dlaň na jeho tvář. "Já k tobě nenávist necítím už dlouho. A ty sis toho nikdy nevšiml. Bylo nezbytně nutné otevřít ti oči."

"Vybral sis k tomu skutečně zvláštní způsob. Tvé výchovné metody by tě stály život, mít po ruce svoji hůlku," suše konstatoval Snape. "I když… možná je to i lepší, že jsem ji neměl. Byla by věčná škoda přijít o tento zážitek."

Sirius se zašklebil. "Dostal jsi, co sis zasloužil. Byl jsi nesnesitelný!" Hned ale zvážněl. "Chci, abys věděl, že jsem ti opravdu nerad ubližoval."

"To ti taky jen tak neprojde, ty mizero." Na Severusovu tvář se opět navrátil ten známý jízlivý úsměšek a Black ho za to ztrestal polibkem. Vášeň, s jakou mu Severus polibek oplácel, ale vůbec neodpovídala tomu, že by se chystal pomstít se mu.

Black se s velkým sebezapřením odpoutal od těch žádostivých úst. "Musím už jít," řekl rozladěně.

"Proč?" zklamaně zaprotestoval Severus a okamžitě by si za to nejradši nafackoval.

"Za chvíli začne schůzka Řádu," mrzutě řekl Sirius a zvedl se z postele. "Až schůze skončí a všichni odejdou, přijdu si pro tebe a odvedu tě nahoru."

"Zajímalo by mě, jak to všem vysvětlíš, kde jsem byl celý měsíc," ušklíbl se Snape. 

"To nechám na tobě. Svou inteligencí určitě na něco přijdeš," mrkl na něj Sirius a začal se oblékat. 

Severus přimhouřil víčka a zpod černých řas ho sledoval. Proč si nikdy nevšiml, jak je pohledný a sexy? Věčná škoda, že už nemůže zůstat déle.

"Docela rád bych si ten nezávazný sex s tebou někdy zopakoval," přiznal nakonec. "Ale trvám na výměně rolí."

Black se zachechtal. "To beru. A moc rád." Přešel k Severusovi a nahé tělo mu přikryl svým hábitem. Sklonil se k němu a políbil ho na rty. "Ale v měkké posteli to bude mnohem pohodlnější," uculil se významně. "Počkej tady na mne a zatím něco věrohodného vymysli." Zahalil se do pláště a hlavu zakryl kápí. "Mimochodem, byl to Remus," uculil se. Vykročil ke dveřím a odemkl je hůlkou.

"Siriusi," zavolal na něj Snape. Black se ve dveřích otočil. "Nenech mě dlouho čekat."

Sirius se na něj usmál. "Nenechám. Slibuji." A zmizel za zamčenými dveřmi.

_______


Severus nedočkavě přecházel od zdi ke zdi sem a tam a netrpělivě napínal sluch, jestli neuslyší přibližující se Blackovy kroky. Tady dole ve studeném sklepení se za ten měsíc něco podstatného mezi nimi změnilo. Ukázal mu - sice dost zvráceným způsobem, ale mohl si za to částečně sám - že i v temnotě se může objevit světlo. Budoucnost ukáže, jak jasně se jeho hvězda Sirius bude třpytit v jeho mizerném životě. Chtěl mu toho tolik říct.

Nervózně koukal na dveře, kdy už se konečně otevřou a objeví se v nich Sirius. Nemohl tušit, že na něj čeká marně, že těžké dveře jeho vězení se už neotevřou. Nemohl vědět, že Fénixův Řád svedl na Odboru záhad krvavou bitvu se Smrtijedy. Severus Snape se už nedozví, že Sirius Black dnes v noci propadl Závojem smrti.

KONEC


10 komentářů:

  1. 1. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 13:32 "Do té doby ho nenáviděl, od té doby jím byl přímo posedlý." Tohle je nádherně hluboká věta. Moc se mi líbí příběhy, kde stačí jen jedna jediná malinká chvilinka k tomu, aby věci vzala úplně jiný spád. Má to takové osobité kouzlo. Jediný moment a všechno je jinak. Až to nahání strach. Moc krásná kapitola. Ty jim to teda moc neusnadňuješ :-)

    2. Styx | 22. února 2009 v 19:06 NARCISA: Severusek je na to expert, že pokaždé dokáže něčím zaujmout. Copak by jinak měl takový obrovský zástup obdivovatelek? ;-) Je v něm něco tajemného, neodolatelného, podmanivého. Než se stal mým božstvem, tak mne osobně zaujal svýma temnýma, chladnýma očima. Teď už úplně vším :-D

    3. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 19:20 Promluvila Snapeofilka :-))) Mě Severusek zaujal spíš tím svým nadhledem, lhostejností, sarkasmem a arogancí (samozřejmě jen v dobrém :-)). Teď mluvím o canonu. V tvých povídkách už je to samozřejmě o něčem úplně jiném ;-)

    4. Styx | 22. února 2009 v 20:08 NARCISA: Myslela jsem, čím mne zaujal fyzicky. Tu jízlivost a chlad na něm miluji.

    5. Walentine | Web | 31. srpna 2009 v 22:13 Aaach, to je tak úžasnééé!! Dokonalá povídka! Ty Tvé hlášky... Ještě teď se směju... A ten Tvůj popis Snapea, ten je prostě skvělý :):*

    OdpovědětVymazat
  2. 1. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 13:51 Další krásná kapitolka a konečně posun v ději. Nechci kritizovat a už vůbec to nemyslím špatně, jen bych chtěla říct, že mě trochu ruší, jak přeskakuješ ze Siriuskovy do Severuskovy hlavy. V některých částech vůbec nevím, u koho jsme. V předchozích kapitolách mi to tak nepřišlo, to až v této. To bude ale nejspíš můj problém...

    2. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 13:54 Ještě jsem chtěla říct, že když Siriusek začal mluvit o Azkabanu, úplně se mi stáhlo hrdlo. Doufám, že mu Severusek nedá příležitost mu to vyprávět. Mám takové nepříjemné tušení, že bych to asi neunesla...

    3. Styx | 22. února 2009 v 19:13 NARCISA: Upřímně se přiznávám, že jsem si vědoma toho, že jsem občas skočila do druhé hlavy. Omlouvám se všem, koho to rušilo ;-) Severus, pokud není svázaný, pod kletbou nebo mrtvý, nedá nikdy nikomu příležitost k ničemu, co nechce on sám ;-)

    4. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 19:23 Přežila jsem to ;-) Máš pravdu, že Severus je natolik fascinující postava, že se zkrátka musí být všude ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. 1. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 14:18 Teda Styx, ty mě překvapuješ. Já nemám slov. Nejdřív mě jako jediná autorka doženeš k slzám u Pozvedni oči a uvidíš hvězdy..., potom mě i přes můj odpor k mučení "přinutíš" si přečíst 13. komnatu a mé zhrzené duši se to dokonce v tvém podání zalíbí, potom další slzy u fistingu ve VP (Lucius/Voldemort) a teď mě, zatvrzelou Blackofilku (obsahuje to Reguluska i Siriuska :-)), donutíš nenávidět Siriuse. Já před tebou prostě smekám. Název povídky mi najednou dává dokonalý smysl. Po přečtení téhle kapitoly si připadám hrozně a je mi na zvracení. Moc děkuju za to, že jsi to bičování a i to znásilnění nepopisovala do úplných detailů, protože to bych už asi nerozdýchala. Moment, kdy se z věznitele vyklubal Sirius mi doslova vyrazila dech. Vůbec jsem netušila, že to je on a bylo to pro mě hrozné překvapení. Opravdu ho nenávidím! Bože, jak si se zvráceným potěšením Severuska vzal... Já prostě nemám slov.

    2. Styx | 22. února 2009 v 19:21 NARCISA: To bičování a znásilnění jsem popsala pouze v náznacích (no...), nechtěla jsem to víc rozebírat. Kdo chce mučení, má tady Třináctou komnatu, že? Mrzí mne, že ty, zarytá Blackofilka, začínáš Siriuska nenávidět. Já si ale myslím, že to není pravda, že to jsou jen dojmy z této kapitoly. Ale ještě pořád má daleko za Voldym, ne? A nepovídej, že jsi nikdy nebrečela u žádné jiné povídky, než u "Pozvedni oči..." a "VP". To já jo.

    3. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 19:27 Vážně jsem nikdy nebrečela už žádné povídky, knížky ani u žádného filmu, kromě Pozvedni oči a VP. Tak přísahám! V této kapitole jsi mi ze Siriuska udělala posedlého fanatického šílence. Až jsem z něho měla strach :-( Ale to byl vážně jen dojem z této kapitoly. Jo, proti Voldymu je to vážně jen slabý odvárek. Za bičování a znásilnění v možná trochu větších náznacích jsem ti vážně moc vděčná. To bych asi už na Siriuska zanevřela na déle než do přečtení té následující kapitoly...

    4. Styx | 22. února 2009 v 20:20 NARCISA: Tomu se ani nechce věřit, že by to byly právě mé povídky, co tě rozbrečely. Ale samozřejmě ti věřím. "Pozvedni oči..." jsem psala zrovna v období, kdy jsem se utápěla v depresích a do této povídky jsem vkládala všechen svůj smutek. Moc mi to pomohlo. Proto je i tak smutná, depresivní a tragická. Je má nejoblíbenější a musím si ji někdy zase přečíst. A Siriusek nebyl fanatický šílenec. Posedlý to ano, ale chtěl pouze Severuska potrestat a srazit tu jeho arogantnost a povýšenost. A samozřejmě okusit to, po čem tak prahl. Dal mu přece dost šancí promluvit si o tom, tak když to nešlo po dobrém...

    5. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 20:26 Máš asi pravdu, že slovo "fanatický" je poněkud silné, ale přesto trestat něčí arogantnost a povýšenost takovým způsobem svědčí o jisté špetce fanatismu, to snad nemůžeš popřít. Nehledě na to, že zoufale toužil si ho vzít...

    6. Styx | 22. února 2009 v 20:31 NARCISA: Chtěl ho zkrotit. Chtěl ho ponížit. Chtěl ho mít. Vše si splnil. Dokonce ještě víc, než původně chtěl. Měl i Severuska.

    7. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 20:37 Moc příjemný bonus ;-) Děkuju moc za dnešní rozhovor.

    OdpovědětVymazat
  4. 1. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 14:59 No díky bohu! Další brutální znásilnění bych asi nepřežila. Přemýšlela jsem nad tím, jak to všechno vyřešíš, ale vytřela jsi mi zrak. "Snape po nekonečně dlouhé chvíli uchopil do druhé ruky špičku hůlky, natáhl paži a podal její rukojeť Blackovi." Prostě nádhera. Ukázkový příklad z učebnice psychologie. Možná ne zrovna ukázkový, ale to je jedno. Tahle kapitola se mi líbila z celé povídky zatím nejvíc. Moment, kdy si Severus přiznal vlastní city byl vážně moc krásný. Jenom mi připadá trošku zvláštní, proč Sirius "doslova utekl z vězení". To mi moc nesedí. Spíš bych řekla, že se vítězoslavně zašklebí a hůlku si zastrčí do hábitu. Vždyť dosáhl toho, co chtěl. Severus je teď jeho a to nejen tělem, ale i duší...

    2. Styx | 22. února 2009 v 19:47 NARCISA: Ukázkový případ z učebnice psychológie a ukázkový případ stockholmského syndromu. To se může stát i Snapeovi :-D A proč Siriusek utekl? Protože u té hůlky pochopil, že Severuska zlomil, tak jak si to vždycky přál, ale tentokrát ho to netěšilo. Protože, kdo ještě nepochopil při narážkách "jeho milostný akt je něžnější a ohleduplnější, jeho sexuální akt připomíná něžné laskání milence", Siriusek se nám trošku zamiloval a jeho nenávist a posedlost přerostla v něco víc. Pochopil, že když Severusek nevyužil toho, aby se z vězení dostal, naopak mu hůlku vrátil, naznačil mu tím něco víc. Něco, co Siriuska zaskočilo a s čím vůbec nepočítal. Něco, co by od Snapea nikdy nečekal. Možná závislost na svém vězniteli, možná něco mnohem víc. Řekněme, že Siriusek utekl kvůli tomu, že ho Snapeova reakce zaskočila.

    3. Narcisa | Web | 22. února 2009 v 19:53 To mě nenapadlo. Teď už mi to sedí, díky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. 1 Blanch | 10. února 2009 v 0:09 ach ach... to bylo kruté.. když už to svým způsobem bylo AU, mohl aspoň Sirius přežít.. fňuk. Ale bylo to nádherné. Hrozně se mi to líbilo. Máš úžasný sloh a vůbec... číst tvé povídky je vyloženě lahoda. A zase to skončilo smutně...

    2 Evka | 10. února 2009 v 0:10 /ospravedlňujem sa, ak by sa komentár objavil viackrát, mám niečo s pripojením/ K Posedlosti som sa vrátila už po druhý krát, a som si istá, že si ju ešte zopár ráz prečítam ;) Moje dojmy najlepšie vystihuje jedno veľké, blažené a dojaté áááách... Koniec si výborným spôsobom ´skazila´, posledná veta udrela rozictliveného a uslintaného čitateľa po hube. Tvoje opisy Severusa boli neskutočne sugestívne, vierohodné a krásne, myslím, že som ešte nečítala poviedku, v ktorej by bol vykreslený tak príťažlivo a zároveň by to nevyznievalo ako pritiahnuté za vlasy.Fascinujúco si vystihla všetku jeho démonickosť a do šialenstva privádzajúci sarkazmus *_*

    3 Maky | 10. února 2009 v 0:12 | Další nádherný příběh <33 Ikdyž jsem si chvílemi říkala, že Sirius je opravdu nějaký úchyl :D, příběh se mi (jako všechny tvoje) hrozně moc líbil...........konec mě trochu překvapil, ne že by se mi nelíbil :)) Píšeš fakt nádherně.....prostě nemám slov :))

    4 Tinka | 10. února 2009 v 0:12 | Fenomenálně a skvěle napsané dílko! Díky,píšeš opravdu úžasně :) A mě se líbil i ten konec! Mám ráda nestandarty. Happy endík by se k tomuto literárnímu skvostu snad ani nehodil, to by ho urazilo. ;) :))

    5 Curupury | 10. února 2009 v 0:13 | No já nevim.Ten konec mi moc neseděl.Ani ne tak to ,že Severus skejsnul v tej kobce,ale ty repliky mi neseděly.Jinak to byla pěkná povídka,vtipná.Mám tě,ty studený bradavický kotlíku.Tak to mě dostalo.

    6 Laudanum | 10. února 2009 v 0:14 | škoda že to dopadlo takhle, k tomu by se hodilo pokračování...

    7 Klára | 10. února 2009 v 0:15 | Ten konec byl něco, málen sem se u toho rozbrečela.:-(

    8 Hanka | 10. února 2009 v 0:15 | požadujem okamžitú zmenu konca.... *plač* ako ste mohli zabiť siriusa???ako?? ako?? vy bastardi!!!! *záchvat plaču*

    9 Coco Chanel | 10. února 2009 v 0:15 | ježiš ne!! ten konec vůbec není hezký na dobrou noc:'( (ani na dobré ráno, či den) skoro mi to vyrazilo dech:'( a to jim to tak krásně začínalo fungovat, budu brečet, ráno zaspím do práce a máte mě na svědomí. Ale nepopiratelnou kvalitu vám musím přiznat:

    10 Mae | 10. února 2009 v 0:16 | Ze začátku jsem si říkala: Ha! Konečně něco realistického! Proč se ve slashi předpokládá, že je znásilnění vzrušující? A zase se to zvrtlo. No dobře, Stockholm jak vyšitej, tomu může propadnout i Snape. ;-) Ale konec je až moc depre... Ne že by to nebylo celé dobré počtení ;-)

    11 Lia | 10. února 2009 v 0:17 | To je trochu krutý, ne? To tam jako umřel hlady?... Všechno bylo dobrý, až na ten konec

    12 Luci Fér | 10. února 2009 v 0:18 | Opět další povedený kousek této autorky. Povídce nechybí vtip, napětí, sem tam depresivní scény a hlavně překvapivý závěr (jako vždy). Poslední věta je absolutně úžasná, je to jako pěst do obličeje. Chudáček Severus. Neví někdo adresu Blackova domu?

    13 Edesade | 10. února 2009 v 0:18 | Skončilo to dobře a jedině správně, koneckonců dobře to dopadlo už kus před koncem, a o spoustě příběhů nelze říct ani to ..... nicméně by mě opravdu zajímalo, jestli v tom sklepě Snape vezme stejný konec, jako svého času Sir Simon Canterville :)

    OdpovědětVymazat
  6. 14 Utopia | 10. února 2009 v 0:19 | já to věděla....nebudu číst konce......achjo...:)

    15 Styx | 10. února 2009 v 0:22 | Pro ty, kdo se nesmířili s tragickým koncem povídky: Takový konec byl záměr, téměř všechny mé povídky končí tragicky, je to můj oblíbený styl. Ale nikdy neříkám nikdy... ;-) Už dřív jsem přemýšlela o tématu rozšifrování oblouku a návratu Siriuse z něj v některé své povídce. Možná, že se k tomu zase vrátím :-) Začala jsem psát další dvě nové povídky a až je dopíšu, možná rozšifruji ten záhadný oblouk...

    16 CHERCHERIN | 10. února 2009 v 0:23 je normálne, že si túto poviedku čítam už asi 5-krát? * ?* mno ok práve idem šiesty * o*

    17 Biggi | 10. února 2009 v 0:24 | Ten koniec je hroznýýýýý! Požadujem okamžitú zmenu a pokračovanie :)) (komentář z HSS)

    18 Nex | 10. února 2009 v 0:25 | Styx, ty zločinče! Ten konec ti neodpustím. Koukej tím něco udělat, já chci AU k téhle povídce. Chci vědět, jak by se to rozvíjelo, chci vidět výměny slov mezi nimi a ŘÁdem, chci vědět, co udělají, až se to všechno skončí...a tentokrát OBA přežijí. Aspoň to udělej, jako že se Sirius dokázal nějak vrátit. Kvůli němu. Rozklíčuj záhadu oblouku a možná, možná bude jasné, k čemu sloužil původně a proč z něj žádný odsouzený nikdy nevypadl zpět...a proč to Sirius dokázal.

    19 mishelka | 20. února 2009 v 22:51 | ja viem budem sa opakovat ale AU!! ten koniec bolel!!!.....takto to ukoncit!!!.....a teraz chudaceke severus tam umrie hladam ci co???....aspon ho mal sirius pustit a zavreit napriklad vo svojej ibze alebo ja neviem no....och!!!....ale inak to bola skvela poviedka :D.....aj ked ehm zda sa mi divne ze severus tak dlho odolaval siriusovi a jeho dotikom ale tak psychika dokaze vela....a ten napad z oblukom ze by sa s neho mohol sirius vratit spat tak to si rada precitam...nech uz je to pokracovanie tejto ci uplne inej alebo novej poviedky :D...vzdy mam rada poviedky kde sirius "ozije" :o)

    20 Narcisa | Web | 22. února 2009 v 15:46 Jsem ti moc vděčná za to, že jsi tuto kapitolu psala ze Siriuskova pohledu. Tak nějak mi to osvětlilo všechny souvislosti. Sice pořád nechápu, proč v předchozí kapitole z vězení utekl poté, co mu Severusek vrátil hůlku, ale to je jedno. Líbí se mi, že se držíš canonu i když v originále v den Siriuskovy smrti byl Severusek v Bradavicích. Ten závěrečný sex byl naprosto nádherně fascinující. Jak jinak se s nimi rozloučit než dokonalým sexem, co? Doufám, že Siriusek Severuska tentokrát ve vězení nezamkl, aby se mohl dostat ven... Mě se teda ta Siriuskova smrt na závěr líbí. Finále přesně podle mého gusta. Takové až syrově strohé, že člověka až bodne do srdce a dá mu pěkně přes držku. Prostě krása. Blahopřeju slečno spisovatelko

    21 Narcisa | Web | 22. února 2009 v 15:49 Ještě jedna drobnost, kterou si nemůžu odpustit. "...nenech mě čekat." Sirius se na něj usmál. "Nenechám. Slibuji." Tomu se říká naprosto dokonalý závěr, který člověku vezme dech, stáhne mu hrdlo a zanechá hořkou pachuť na jazyku.

    22 Styx | 22. února 2009 v 20:03 | MISHELKA: Ano, pokud náhodou někdo nezabloudí do Siriusových sklepení a neobjeví ho tam včas, tak Severus zemře hlady :-( Anebo pokud brzy nenapíšu pokačování :-) NARCISA: Na sexuální scény jsem machr (není tady na místě falešná skromnost), protože je dokonale prožívám se Severuskem. Kdysi jsem napsala, že jeho partner, ať už je to kdokoliv, mu poskytuje do posledního detailu pouze to, co bych mu dělala já, kdybych ho měla ve svých spárech. Proto je to pokaždé tak podrobné a taky procítěné. Prožívám to ;-) Tak to ho tedy Siriusek zamkl, přečti si poslední větu za jejich rozloučením. A tím koncem jsem chtěla šokovat. Kapitolka nabitá splněnými očekávaními, city, sexem, nadějí na společný život, spokojený a usmívající se čtenář a najednou poslední věta jako pěst do obličeje. Záměr ... ;-)

    23 Narcisa | Web | 22. února 2009 v 20:06 Záměr aspoň u mě splněn na 100%. Krása. Ty jo, tys ho tam vážně zamkla!!! V tvých povídkách je opravdu HODNĚ

    OdpovědětVymazat
  7. 24 Narcisa | Web | 22. února 2009 v 20:08 Promiň, to jsem nechtě poslala ještě než jsem to dopsala, takže pokračování: HODNĚ sexu. Je poznat, že to prožíváš s ním a tak by to mělo být :-) Můžu tě jen upozornit, že já to s ním prožívám taky ;-)

    25 Styx | 22. února 2009 v 20:26 | NARCISA: Kdybys neprožívala, nebyla bys přece Snapeofilkou, ne? ;-) V mých kapitolách je hodně sexu, protože je to slash a bez toho to nejde a protože mám sex moc ráda a protože miluji Severuska, tak chci, aby mu bylo dobře :-D

    26 Narcisa | Web | 22. února 2009 v 20:33 Blacko-Snapeofilka ;-)

    27 zdenula | 24. února 2009 v 20:57 | Nádhera, není co dodat. A kdyby ses rozhodla rozluštit tajemství oblouku vůbec bych se nezlobil. Naopak ;-)

    28 Nerla | Web | 18. března 2009 v 23:29 | Ten závěr mi přišel zcela neopodstatněný, spíš jen útěk od happyendu. Nic proti tomu, happyendy nevyhledávám, ale tragika by měla být opodstatněná. Ale jinak - smekám. Skvěle napsáno, četlo se to jedním dechem.

    29 Coco Chanel | E-mail | Web | 29. března 2009 v 18:24 | No, teprve před chvilkou mi došlo, že tuhle povídku už čtu vlastně podruhé, (až podle komentáře) tak si podruhé postěžuji na ten konec - miluju happyendy

    30 Lady Vanilla | 17. srpna 2009 v 22:30 | Aaaaaaach. Nic lepsieho ma nenapadlo. Uuuuuzasna poviedka. Koniec mi nevadi, happyend sa sem nehodi, ved este vzdy sa da napiisat pokracko, ze? Jaaaj, neverim ze by si nechala Severuska umriet hladom. Skvelo sa to cita. Uz to citam druhy alebo treti krat...ani neviem ;) Pokraaaacko! Som uz totalne zavisla...

    31 Walentine | Web | 31. srpna 2009 v 22:52 | Ach nee, takový smutný konec... Bylo to krásné...:)

    32 Zuzana | 24. ledna 2010 v 17:33 | Neodolala som a prečítala... Vedela som, že to nemám robiť... Ako vždy napísané úžasne, neskutočne, krásne... Čítanie Tvojich poviedok je ako dotyk hodvábu na rozhorúčenom tele... A teraz trpím... A budem trpieť znova a rada pri prežívaní Tvojich príbehov, lebo Tvoje príbehy vlastne nečítam, ale rovno prežívam... Ďakujem.

    33 flixo | E-mail | 19. července 2011 v 11:54 | já se přiznám, že jsem si poslední odstaveček ani pořádně nepřečetla. přelítla jsem ho zběžně očima a poslední slova "závojem smrti" mě tak vyděsila, že představa, jak některý z nich zemřel...prostě ne. :( nejsem nějaký happyendový nadšenec, ale jelikož jsem na dvojici SS/SB narazila teprve nedávno (nikdy jsem pořádně nečetla žádné povídky z prostředí HP, dlouhou dobu jsem byla orientovaná na jiné téma slash příběhů) a ti dva mi k sobě cvakli, jak dva patentky, nemůžu se ještě smířit s jejich jiným osudem, než že budou žít šťastně až do smrti. :) každopádně povídka byla úžasná. Severusova vzpupnost a nabubřelost mě přitahovala stejně jako Siriuse. :)

    34 Karin | 3. května 2019 v 14:03 | Takový konec to nééééééééééééé.

    OdpovědětVymazat
  8. Sectumsempra:
    “Ctu to uz ponekolikate a pokazde jsem nadsena :))”
    Přidělené hodnocení: 5 Dne: 2018-04-11 12:50:28

    DenDella:
    “Posedlost, v mých očích, jen trochu pokulhává za katem. Dlouho jsem čtení odkládala kvůli páru, ale nakonec tam jejich vzájemná nenávist nebyla nijak zvlášť zastoupená, takže jsem pár ani nevnímala. Celé první 3 kapitoly byly hrozně nudné, utahané a vešly by se bohatě do jedné. Zbytek byl skvělý. Vzrušující, napínavý, citlivý, ... Nádherné dva večery čtení. Na konci mě tam trochu rušilo, že si Styx odběhla pro inspiraci do originálu, ale přitom vlastně ne. Jinak mě to opravdu překvapilo, jako snad zatím nic v žádném slashi. Aniž bych nad důsledky konce moc přemýšlela, jen jsem překvapeně zírala na poslední odstavec. A to, že se slibované pokračování nekonalo, mi opět vůbec nevadilo. Dávám 4*, protože je to prostě Styx, která mi vždycky dokáže doplnit hladinu slashe v krvi.”
    Přidělené hodnocení: 4 Dne: 2018-04-09 23:13:08

    Lanevra:
    “Staré dobré časy...”
    Přidělené hodnocení: 5 Dne: 2017-03-04 19:00:35

    Temna0Maky:
    “...”
    Přidělené hodnocení: 3 Dne: 2017-03-02 19:17:03

    Mariella:
    “Mám pocit, že jsem něco podobného už někde četla, ale z neznámého důvodu nedočetla, což nechápu. Skvělá povídka. Sirius mi sice místy přišel OOC, ale je pravda, že je to stejně AU - a skvělé AU. Ke konci člověku ta povídka může přijít až přeslazená, ale pak je okamžitě polit kýblem ledové vody. A tak je to lepší.”
    Přidělené hodnocení: 4 Dne: 2014-05-28 16:24:03

    KalamityJane:
    “No teda sakra... To se člověk blíží ke konci a říká si, že toho konce je škoda, protože sklouzává do šílené idyly. No a pak přijde poslední odstavec. To mi teda vyrazilo dech a zvedlo to celou povídku o stupeň výš.”
    Přidělené hodnocení: 4 Dne: 2014-05-28 08:06:22

    jesssnape:
    “...”
    Přidělené hodnocení: 4 Dne: 2013-10-20 21:13:11

    Sargo:
    “Tak jsem si početla a celou dobu si říkám: sáfra, už jsem kdysi ve svých počátcích musela číst něco strašně moc podobného... a pak jsem samozřejmě zjistila, že je to ono, jenom zkreslené časem a dojmem věcí přečtených od té doby. Hrozně mě to překvapilo, protože pocit z té povídky je tak propastně jiný! Ale úplně a zcela. Lepší i horší. Celku z mnoha důvodů nevěřím, je tam ovšem řada brilantních detailů. Nevím ale, nakolik příjemným překvapením je zjištění naprosté rezistence vůči popisovanému násilí.”
    Přidělené hodnocení: 3 Dne: 2013-08-02 14:07:23

    kami:
    “To je to taká stará známa poviedka. Bolo to dobré, vždy keď si to prečítam, je to dobré a ten koniec je taký... taký. (Nebudem predsa spoilerovať. :D)”
    Přidělené hodnocení: 4 Dne: 2013-07-31 22:13:45

    Mrmla:
    “--”
    Přidělené hodnocení: 5 Dne: 2013-07-31 19:30:33

    Benny:
    “Když jsem jí četla poprvé,říkala jsem si;"Waw ten konec mi vyrazil dech"Další přečtení už takové pocity nevyvolalo. Řekněme,že s čistým svědomím za 4.”
    Přidělené hodnocení: 4 Dne: 2013-07-24 11:21:13

    OdpovědětVymazat
  9. Potkanice:
    “Ačkoli jsem jí přečetla jedním dechem, není to můj šálek kávy”
    Přidělené hodnocení: 3 Dne: 2013-07-24 10:29:00

    mariaa:
    “Velmi kvalitní povídka, která zaslouží 4, ale znovu se k ní vracet nebudu, proto za 3.”
    Přidělené hodnocení: 3 Dne: 2012-09-19 16:24:50

    belldandy:
    “4/5. Podat takovou zápletku věrohodně, to mi připadá jako velká výzva pro každého autora slashe a Styx se s tím nepopasovala vůbec špatně. V Posedlosti mám problém se začátkem a koncem. Mám pocit, že k tomu, aby Black udělal něco tak radikálního jako zde by měl dostat nějaký pořádný důvod. Sexuální frustrace je mi málo a když tak potřebuji vidět, že doslova propadá šílenství a přestává se ovládat. Z druhé strany mi zas připadá, že nemůže být tak snadné odpustit něco takového bez výhrad a úplně jako zde na konci. Nicméně zbytek příběhu se mi líbil velice - dokonce na pět bodů. Bylo to, jak je u Styx zvykem, neuvěřitelně precizně a přesvědčivě napsáno. A já dokonce zbaštila Snapeovi jeho postupné ustupování a tání .... Jen neberu, že při zachování své plné příčetnosti může přistoupit na to, že si něco takového zasloužil. Přijde mi že větou "Dal jsi mi dobrou lekci, prevíte." nelze zhodnotit předchozí děj. To mi raději Severuse úplně zlomte, ať věřím, že mu to je už jedno. :) Úplný konec nekomentuji - k němu mám, co do hodnocení, neutrální postoj. :) PS: Taky mi trochu nesedí, že se v této FF často dává rovnítko mezi fyzické vzrušení a touhu po nějaké konkrétní osobě. Fyzické vzrušení však přeci nemusí být vázáno na konkrétního člověka, tím méně na člověka právě přítomného. A není tedy žádným jednoznačným důkazem touhy po právě přítomné osobě. Ale když to tak hlavní hrdinové chtějí vidět, já jim to vymlouvat nebudu ... :)”
    Přidělené hodnocení: 5 Dne: 2012-09-19 13:39:03

    Dael Shays:
    “Jeden z prvních slashů, co jsem kdy četla a jeden z nejlepších, co znám. Ten konec tam tak krásně patří, ale nejraději bych ho vyrvala, spálila a zapomněla, že se to kdy stalo :))”
    Přidělené hodnocení: 5 Dne: 2011-01-26 10:14:39

    Nade:
    “Ze začátku se to jeví jako docela vtipná povídka s jistým množstvím násilného sexu. Ale ten konec mi naprosto vyrazil dech.”
    Přidělené hodnocení: 3 Dne: 2010-09-22 22:17:31

    ZJTrane:
    “Poviedka, ktorá je skvelo napísaná a rada pri nej trpím :) Príbehy od Styx nečítam, tie rovno prežívam.”
    Přidělené hodnocení: 5 Dne: 2010-09-04 23:38:48

    Dark:
    “tak ten konec mě rozhodně dostal....i když na non-con moc nejsem tohle se mi líbilo:-)”
    Přidělené hodnocení: 5 Dne: 2010-09-04 23:30:39

    Akkarra:
    “Tohle už jsem kdysi četla a znovu opakuji: Ne, ne, ne... Ten konec mě těžce dostává. Ten je tak debilní, až je geniální. Styx - za tohle máš mou hlubokou poklonu. :)”
    Přidělené hodnocení: 5 Dne: 2010-09-04 19:56:37

    SinamLlumi:
    “Posedlost byla hodně dlouhou dobu moje jediná oblíbená česká slashová povídka. Normálně sice přímo nesnáším krasavce!Snapea, ale tohle je pro mě zkrátka AU, kde jsem ochotná ho tolerovat. :) Jo, ta 5 asi bude z nostalgie, ale co už. :) S.L.”
    Přidělené hodnocení: 5 Dne: 2012-07-08 23:21:31

    OdpovědětVymazat
  10. bedrníka:
    “Šestistopý krasavec Snape mě strašlivě irituje, ale aspoň je pochopitelná Siriusova neukočírovatelná posedlost. Pak jsem trochu přeskakovala, úplně tomu Stockholmskému syndromu v tomhle případě nevěřím. Ovšem poslední dva odstavce příběhu dávají tu pravou šťávu.”

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář.